Wandafwerking

Om een degelijk en gefundeerd advies te kunnen geven is het noodzakelijk dat wanden en muren ter plekke kunnen worden beoordeeld, aangezien ondergrond en conditie belangrijk zijn bij het uitbrengen van een advies. Evenals bij schilderwerk is er een diversiteit aan wandafwerkingstechnieken. Van Maaswaal Schilderwerken is specialist in het aanbrengen van diverse soorten wandafwerking.

Behang
Behang is een bekend product. Het is verkrijgbaar in vele kleuren, soorten en motieven. Ook is behang leverbaar in diverse soorten kwaliteit, van eenvoudig tot zeer exclusief.

Glasweefsel
Glasweefsel is een decoratieve plafond- en muurbekleding. Er zijn veel verschillende motieven mogelijk welke in elke gewenste kleur en glansgraad kunnen worden afgewerkt.

Muurverf
Aan de hand van uw voorkeur en de bestemming van de ruimte adviseert van Maaswaal Schilderwerken graag welke muurverf het meest geschikt is. De meest voorkomende muurverven zijn latex, krijtverf en kalkverf. Eisen aan een muurverf kunnen zijn:

• De glansgraad
• De mate van structuur of juist geen structuur
• Wel of niet te reinigen

Krijtverf
krijtverf is een dekkende verf op waterbasis, poedermat, fluweelachtig en het geeft een egale afwerking. Afhankelijk van de kleur kan de verf variëren van vrij dik tot redelijk normaal van consistentie. Een krijtverflaag is enigszins poreus en sluit de ondergrond niet af. Daardoor is krijtverf heel geschikt voor decoratieve technieken. Krijtverf kan worden aangebracht op vrijwel alle ondergronden, zoals onbewerkt of geverfd hout, steen, behang, stucwerk, metaal, meubels en muren.

Kalkverf
Kalkverf is een natuurlijke verf met een onregelmatige, authentieke uitstraling. Kalkverf is alleen geschikt voor binnen en hecht op (kalk)pleister, cementpleister, zuigende natuursteen of een andere minerale ondergrond. Het geeft een niet egaal effect op de muur. Door invloed van temperatuur, ondergrond en luchtvochtigheid kan het verkleuren.

Van Maaswaal Schilderwerken adviseert u graag over de mogelijkheden van deze producten en welke oplossing in uw situatie het meest geschikt is.