Spuitwerken

Bij grote oppervlakken en repeterend werk wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van spuitapplicaties. In sommige gevallen werkt dit niet alleen sneller en makkelijker, maar is het eindresultaat ook beter. Ook is het soms moeilijk om met één kwast of rollaag een mooi dekkend resultaat te realiseren. Dit betekent dan een extra laag die in technische zin niet nodig zou zijn.

De meest gebruikte technieken in de schildersbranche zijn airless en airmix. De airlesstechniek overtreft de airmix in snelheid. Onder hoge druk wordt de lak door een nauwe opening geperst, waarmee in korte tijd een groot oppervlakte wordt gespoten.  De hoge druk geeft een hoger applicatierendement, maar een minder goede controle op het spuitwerk. Daarom is de techniek vooral geschikt voor grote oppervlakten, zoals wanden en plafonds in zorgcentra, de utiliteitsbouw of parkeergarages.

Van Maaswaal Schilderwerken is gespecialiseerd in beide technieken en adviseert u graag of spuitwerk bij u mogelijk is of dat traditioneel schilderwerk meer geschikt is.